In een volle kerk heeft de Woldklank zaterdag haar jaarlijks voorjaarsconcert gehouden. Met het nummer Intrada van Nynke van der Heide opende de Woldklank de avond. Voorzitter Albert Bosscha heette iedereen van harte welkom. In zijn opening sprak hij over het lustrumjaar dat de Woldklank dit jaar viert en dat er met dankbaarheid terug gekeken wordt op de afgelopen 95 jaar. Op dit moment bestaat de Woldklank uit 35 leden, waarvan 11 jeugdleden.

De jeugd had ook een belangrijke rol deze avond zowel voor als na de pauze lieten ze horen wat ze in hun mars hebben. Sanne Withaar heeft nog maar een aantal weken muziekles, zij speelde samen met Karel jager een aantal liedjes uit haar lesboek. Sven Gorter liet samen met zijn slagwerkdocent Cees Leerling horen wat hij allemaal al kan. De andere 9 gingen ze op wereldreis: Portugal werd als eerst aangedaan, met hulp van het publiek maakten ze hier een geweldige start. De reis ging verder naar Denemarken, Zimbabwe, Verenigde Staten, Bosniƫ om te eindigen in Turkije. Met een groots applaus werden alle jeugdleden bedankt voor hun optreden.

De brassband speelde deze avond een heel afwisselend programma van gedragen koraalmuziek: Colne van het Leger des Heils, populaire muziek: Hard to say I’m Sorry en ABBA Gold. Ook mocht op deze avond de feestelijke mars Montana niet ontbreken.

Albert Bosscha heeft Jarno Groot deze avond mogen verblijden met een zilveren insigne en een oorkonde, omdat hij 25 jaar muzikant is waarvan ongeveer 20 jaar bij de Woldklank. Hij werd hiermee gefeliciteerd en kreeg naast de versierselen ook een bos bloemen.

De Woldklank heeft laten horen dat er na 95 jaar nog altijd muziek in zit, door enthousiaste en trouwe leden van alle leeftijden. Elke woensdag komen ze samen om muziek en plezier te maken. Bent u nieuwsgierig geworden? Schroom niet om langs te komen. De jeugd repeteert van 19.00 uur – 19.45 uur, het A-orkest van 20.00 – 22.00 uur in Hoogthij Oldemarktseweg 117 in Steenwijkerwold.